Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Camiye Koşalım” Kur'an'la Buluşalım”

 Camiye Koşalım” Kur

Erdek İlçe Müftülüğü tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Erdek merkez ve mahallelerde Yaz Kur'an Kursları açılacağına yönelik bir duyuru yapıldı.

Erdek İlçe Müftülüğü tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Erdek merkez ve mahallelerde Yaz Kur'an Kursları açılacağına yönelik bir duyuru yapıldı.
Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Yaz Kur'an Kurslarının, 23 Haziran -  22 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılacağını belirtip, müracaatların, cami ve Kur'an kursları görevlilerine yapılacağını dile getirdi.
Çocuklara Kur`an-ı Kerim ve dinî bilgileri öğrenmeleri amacıyla Erdek merkez ve bağlı mahallelerde yaz Kur`an Kursları açılıyor. Kurs kayıtlarının 16 Haziran 2014 günü başlayacağı, kursların ise 23 Haziran 2014 günü açılacağı duyuruldu.
Okulların tatile girmesiyle Yaz Kur'an kursları da açılmaya başlıyor. Öğrencilere dinî bilgilerle beraber, Kur'an okuma, tecvid, namaz sûreleri, abdest alma ve namaz kılma, Hz. Peygamber'in hayatı, inanç esasları ve güzel ahlâk bilgileri yanı sıra dinî değerlerin öğretileceği Yaz Kur'an Kursu kayıtları 16 Haziran 2014 Pazartesi günü başlayacak.
İlçe Müftülüğünce yapılan duyuruda şu konular aktarıldı:
2014 Yılı Yaz Kur'ân Kursları 23 Haziran 2014 Pazartesi günü başlayacaktır. Yaz Kur`an Kursları, Camilerimizde ve Kur'an Kurslarımızda yapılacaktır.
1- Yaz Kur'an kurslarına kayıtlar 16 Haziran 2014 tarihinde başlayacak.
2- Yaz Kur'an kursları 23 Haziran 2014 Pazartesi günü eğitim-öğretime başlayacaktır.
3- Yaz Kur'an kursları, 23 Haziran – 22 Ağustos 2014 tarihleri arasında aşağıda belirtilen dönemler halinde ve kur esasına göre gerçekleştirilecektir.”
Yaz Kur'an Kurslarının 3 dönem şeklinde uygulanacağı belirtilen duyuruda; I. Kur: 23 Haziran – 11 Temmuz 2014 (Bu kurda kursa hiç kayıt olmamış yeni başlayan çocuklarımız eğitim alacak), II. Kur: 14 Temmuz – 01 Ağustos 2014 (Elifba cüzünden biraz bilgisi olanlar eğitim alacak), III. Kur: 04 Ağustos – 22 Ağustos 2014 (Kur'ı Kerim'i okumasını bilenler, geliştirmek ve tecvit kuralları ile birlikte ve aynı zamanda dini bilgilerini daha da geliştirmek isteyenler katılacak) tarihleri arasında verileceği belirtildi.
Yaz Kur'an kursu verecek din görevlilerimiz ve Kur'an Kursu öğreticilerimiz Yaz Kur'an Kursu başında öğrencilerin seviyelerine göre hangi kura devam edeceğini belirleyecek ve eğitimlerini ayrılan kurara göre verecek.
Ayrıca, Balıkesir İl Müftülüğü'nden gelecek görevliler tarafından ilçemiz cami görevlileri ve Kur'un kursu öğreticilerine Yaz Kur'an kurslarında verilecek eğitim-öğretimle ilgili seminer verilecek.
Seminerin 18 Haziran Çarşamba günü Erdek piri Reis Camii Toplantı Salonunda verileceği kaydedildi.
Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Yaz Kur'an kurslarının en büyük amacını, Allah'ın Kelamı olan Kur'anı Kerim'i öğretmek ve çocuklara manevi değerler ile ahlak eğitimini vermek olarak açıkladı. 




Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli